![]() |
Kockára vágva az epres süti..... |
![]() |
....és kisebb szeletekre vágva... |
Nagyon egyszerű, viszonylag gyorsan össze lehet állítani, és a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni.
Otthon Mözsön, Édesapámnál készítettük, még július első felében, a kertben termett eperrel, de lehet málnával, szederrel, áfonyával, .
Hozzávalók: 50 dkg négyszögletes háztartási keksz (nekem maradt pár darab belőle),
a pudingos töltelékhez: 1 tasak vaníliás puding, 4 dl tel, 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint), 1 tasak karamell ízű puding, hozzá is 4 dl tej, 4 evőkanál cukor,
a gyümölcsös réteghez: 50 dkg eper vagy málna (most csak fagyasztott), ízlés szerint cukor,
a tetejére: 15 dkg csokoládé, kevéske tej.
Elkészítése
Az epret pár perc alatt ízlés szerinti cukorral összefőztem. A kétféle pudingot is megfőztem, sűrűre, külön-külön.
Egy kisebb méretű zománcozott tepsit - 18 x 32 cm-est - kiraktam egy sorban keksszel. Erre öntöttem a karamell pudingot, majd jött rá ismét egy sor keksz. Ezután erre öntöttem a vaníliás pudingot, amire újabb kekszréteg került. Ekkor következett a cukrozott gyümölcsvelő, amire már az utolsó réteg kekszet tettem.
A csokit kevés tejjel felfőztem, csak annyival, hogy ne legyen nagyon sűrű, és a későbbiekben ne szilárduljon meg egészen. Így szépen lehet majd szeletelni, és nem fog közben töredezni a csoki.
Az epret pár perc alatt ízlés szerinti cukorral összefőztem. A kétféle pudingot is megfőztem, sűrűre, külön-külön.
Egy kisebb méretű zománcozott tepsit - 18 x 32 cm-est - kiraktam egy sorban keksszel. Erre öntöttem a karamell pudingot, majd jött rá ismét egy sor keksz. Ezután erre öntöttem a vaníliás pudingot, amire újabb kekszréteg került. Ekkor következett a cukrozott gyümölcsvelő, amire már az utolsó réteg kekszet tettem.
A csokit kevés tejjel felfőztem, csak annyival, hogy ne legyen nagyon sűrű, és a későbbiekben ne szilárduljon meg egészen. Így szépen lehet majd szeletelni, és nem fog közben töredezni a csoki.
Még melegen az összeállított sütire öntöttem. Ezután már kész is volt, mehetett a hűtőbe. A legjobb ha csak másnap vágjuk fel, akkora a keksz megpuhul és az ízek is jól összeérnek.