Csak egy ötlet maradékmentésre, ezért mennyiségek nélkül írom.
Az előző bejegyzésemben látható gombapörköltből maradt egy kevés - ami egy személyre is kevés lett volna másnap -, ezért felhasználtam egy kisebb lepény ízesítésére 😋. Bár nem lett sok, de este nem is kell sokat enni 😁.
Az előző bejegyzésemben látható gombapörköltből maradt egy kevés - ami egy személyre is kevés lett volna másnap -, ezért felhasználtam egy kisebb lepény ízesítésére 😋. Bár nem lett sok, de este nem is kell sokat enni 😁.
Nagyon finom volt mindkettő, a pörkölt is, és a leveles tésztából sütött lepény is.
  
Hozzávalók: fagyasztott leveles tészta, 
a töltelékhez: maradék gombapörkölt, feldarabolt füstölt kolbász, reszelt sajt a töltelékbe, és még plusz a töltelék tetejére is, 
a rácsozás megkenéséhez: felvert tojás, magvak: szezámmag, lenmag.
Elkészítése:
A fagyasztott tésztát szoba hőmérsékleten hagytam kiengedni. Először a lepény aljának való tésztát sodortam ki, erre kentem a töltelék hozzávalóiból elkevert masszát, majd reszeltem még sajtot is rá.
A rácsoknak szánt tésztát is kisodortam, majd derelyevágóval csíkokat vágtam, amikkel kiraktam a lepény tetejét. Megkentem tojással, és megszórtam magvakkal.
Előmelegített sütőben szép piros-barnára sütöttem.
Finom, könnyű vacsora vált belőle, amit kisülése után azonnal tálaltam.
![]()  | 
| A töltelék megkeverése.... | 
![]()  | 
| ...és már rajta a tésztán | 
![]()  | 
| Tetején a sajt.... | 
![]()  | 
| ....és a rácsozás, megkenve tojással és megszórva a magvakkal | 










































